dijous, 12 de març del 2015

Holi Festival

El Holi és, junt amb el "Diwali" (Festa de les llums), una de les festes més marcades del calendari hindú, i es caracteritza pel seu ambient festiu.

Per un dia a l'any, es deixen de banda les diferències de classe, casta o origen i tots es tornen de colors, en una festa alegre i desenfadada.

Es cel.lebra cada any en un dia diferent segons la lluna plena de març. Amb el pas del temps, però, la connotació religiosa ha quedat a un segon terme per les ganes que té la gent de cel.lebrar-ho al carrer.

Amb pistoles i globus d'aigua, cubells y colors, els indis de totes les edats s'enfrenten en una "guerra de colors" fins que quasi és impossible reconeixer-los. Durant la festa també es cel.lebra l'arribada de la primavera i es veu "bhang", una beguda feta amb fulles de marihuana (regal del mateix Shiva) que és ilegal i només es permet aquestes dates.

Us han entrat ganes d'empastifar-vos de colors?

Doncs tenim una molt bona notícia: a Barcelona també es cel.lebra! Reserveu-vos el diumenge 12 d'Abril a les 11h a l'Avinguda Vidal i Barraquer.

www.holibarcelona.com en trobareu tota la informació.

Happy Holi!!!

                                                                      ***
El Holi es, junto con el "Diwali" (Fiesta de las luces), una de las fiestas más marcadas del calendario hindú, y se caracteriza por su ambiente festivo.

Por un día, se dejan de lado la diferencias de clases, castas y origen, y todos se vuelven de colores en una fiesta alegre y desenfadada.

Se celebra cada año un día diferente según la luna llena de marzo. Aunque con el paso del tiempo la connotación religiosa a pasado a un segundo termino por las ganas que tiene la gente de celebrarlo en la calle.

Con pistolas y globos de agua, cubos y colores, los indios de todas las edades se enfrentan en una "guerra de colores" hasta que casi es imposible reconocerlos. Durante la fiesta también se celebra la llegada de la primavera y se bebe "bhang", una bebida hecha con hojas de marihuana (regalo del mismo Shiva) que es ilegal y solo se permite ese día.

Os han entrado ganas de pintaros enteros con todos los colores?

Tenemos una muy buena notícia: En Barcelona también se celebra! Reservad el domingo 12 de Abril a las 11h en la Avenida Vidal y Barraquer.

En www.holibarcelona.com encontraréis toda la información.

Happy Holi!!!











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips